Keiko fyller 10 år i augusti 2014!

Till Keiko kommer du om du vill få ut något extra av din träning. Vilken träningsform du än väljer får du tydliga instruktioner och råd av erfarna instruktörer. Dessutom bjuder Keiko på en välkomnande atmosfär där alla tränar efter sina förutsättningar och mot sina egna personliga mål.

Keiko är en ideell idrottsförening vilket innebär att vi bedriver vår verksamhet helt utan vinstintresse. Vi som instruerar eller hjälper till gör det utan ersättning. Istället är det glädjen i att träna och nöjet att umgås med trevliga människor som driver oss.

Keiko är ett japanskt ord och kan översättas med ” träning eller träna”. Det är ett bra namn för oss och det vi står för. Vi tycker om att träna och uppmuntrar gärna andra att göra likadant. Ursprungligen var vi en kampsportsförening, men verksamheten har successivt vuxit och idag erbjuder vi dessutom unik fitness-träning och gym. Vår ambition är att ge dig rolig träning med ett syfte.

Som ideell förening kan vi kosta på oss att ha andra värderingar än de ekonomiska. Inte helt förvånande så präglas vi av den österländska filosofin som finns i all budo (asiatisk kampsport). Ord som respekt och ödmjukhet har en speciell betydelse för oss. Men även disciplin och social gemenskap. Vår filosofi finns naturligt i karateträningen och är en god influens för våra yngsta.

Våra medlemmar är en väldigt blandad skara. På gymmet kan du hitta våra tävlingsmänniskor som styrketränar inför tävlingar. Men det stora flertalet är företagsanställda i området som motionstränar. Fitnessgrupperna har en liknande blandning av medelålders motionstränande tillsammans med sportentusiaster. Karaten skiljer sig lite då den är uppdelad i olika åldersgrupper.

Föreningen Keiko tillhör Riksidrottsförbundet via specialförbundet Svenska Budo & Kampsportsförbundet (Kyokushin sektionen).
Vi tillhör dessutom Svensk Kyokushin Karate (SKK) som i sin tur tillhör World Karate Organization.

Vi använder IdrottOnline som administrationssystem till vår medlemsregister.