Traditionsbunden tuff träning med moderna inslag - det är kul och du tränar dig både fysiskt och mentalt.

De flesta som tränar karate gör det för hälsan och sitt eget välmående. Träningen är allsidig, hela kroppen tränas samtidigt som du stärker din självkänsla.

Karate har en lång historia och tradition, som vi försöker bevara. Vi blandar tradition med modernt tänkande och får fram en fysisk krävande men samtidigt rolig träning. Den karatestil vi tränar är Kyokushin. Den anses vara den tuffaste och mest fysiska av karatestilarna. Men alla börjar från början och får utvecklas i sin egen takt.

I karaten finns många utmaningar, stora som små. De kan vara satsning inför gradering eller satsning på tävling. Keiko har fokuserat på att bli duktiga på tävlingskarate och har idag lyckats bli en av Sveriges mest framgångsrika föreningar. Det finns en bakgrund och en förklaring till framgångarna. Föreningen satsar medvetet på individuell utveckling och har fått flera nationella och internationella framgångar. Föreningen har deltagare i Svenska landslaget samt landslagscoach. På Keiko kommer du att få möta några av Sveriges främsta fighters som din träningskompis eller instruktör.

Det finns flera olika tävlingsformer för de som är intresserad av att testa vad man har lärt sig. Man kan tävla i kata (uppvisningsform) eller kumite (fighting/kamp). Det finns flera nivåer av tävling. Det man tar oftast hänsyn till är erfarenheter, ålder och vikt. Det flesta tävlar dock inte alls, utan tränar av andra skäl och är precis lika välkomna hos oss.

Se vår prislista för aktuella priser.

Se vår schema för aktuella träningstider

På våra måndagar och onsdagar tränar vi i den traditionella karate-dräkten ("gi").

På fredagar och söndagar (fighting träning) har de flesta har T-shirt och shorts. Vi tränar alltid barfota, så inga skor behövs.

Som nybörjare finns inga krav på att man skall ha speciell klädsel.

Det är först när det är dags för första graderingen som vi vill att du skall ha karatedräkt. tills dess duger vanliga träningskläder fint. Det viktigaste är att man kan röra sig obehindrat. Träningskläder finns att köpa på Keiko och om du är osäker, så fråga oss så hjälper vi dig med råd.

Till större delen av träningen behövs inga skydd.

Men under sparringen, rekommenderar vi att man han har benskydd och handskar och dessutom bröstskydd för tjejerna. Vissa föredrar även tandskydd och suspensoar.

Du behöver inte skaffa alla skydd med en gång när du börjar träna. Klubben har handskar och benskydd till utlån.

Här kan du läsa mer om våra instruktörer.


I denna video kommer du få se och höra bl.a. instruktörer och medlemmar som tränar karate.

Du får höra om varför just de började och fortsätter att träna karate på Keiko.